Harcászati Hírszerző Század

Az elöljárók naprakész, releváns és pontos hírszerzési információkra támaszkodnak, hogy a műveleteket eredményesen tudják tervezni, előkészíteni, illetve végrehajtani. A harcászati hírszerzés (melyet angol elnevezéséből gyakran HUMINT-ként rövidítenek) egy olyan hírszerzési kategória, amelynél a begyűjtött információ főként emberi forrásból származik. Tipikus HUMINT tevékenység a kihallgatás, valamint a beszélgetés olyan személyekkel, akiknek információkhoz van hozzáférése.

A HUMINT többféle információt tud nyújtani, például utazók, menekültek, kiszabadult szövetséges hadifoglyok megfigyeléseit utazások és egyéb események alatt. A század adatokat szolgáltathat disszidensekről és kémekről, illetve olyan érzékeny információkról, melyekhez hozzáférésük volt. Végül pedig tájékoztatást nyújt személyes kapcsolatok és érdekismeretségek útján.

A harcászati hírszerző katonák kommunikatívak és fontos náluk a magasfokú önállóság, a kíváncsiság és a rugalmasság. Legalább középfokon kell beszélniük angolul, de ideális esetben több idegennyelvet is ismernek. Nagyon fontos közöttük a csapatszellem.