Éjjeli bevetés a hegyekben

2020.06.26

Éjszaka, hegyi körülmények között is bizonyították felkészültségüket a felderítő ezred katonái.

Komplex feladatot hajtottak végre a felderítő ezred katonái 2020. június 15-19. között a Központi Lő- és Gyakorlótéren, a Bakonyban. A gyakorlás során a kijelölt mélységi felderítő csoport egy ellenséges rádióátjátszó állomást semmisített meg, miután megfelelően felderítette és rejtetten megközelítette azt. Tevékenységüket egy mesterlövész alcsoport biztosította, valamint egy drónkezelő csoport segítette valós idejű légi felderítési információkkal.

A katonák a nappali gyakorlást követően koromfekete égbolt alatt, hegyi környezetben hajtották végre feladataikat: alpin technikát alkalmazva, némán ereszkedtek le a sziklafalról, teljes harcászati felszerelésben. Tevékenységüket éjjellátó eszközök is segítették. Az összetett mozzanatot a felderítők éles lövészettel egybekötve, sikeresen teljesítették.

A gyakorlatot megtekintette dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, aki a látottak alapján elégedett volt az ezred katonáinak munkájával és az újonnan kapott felderítő eszközök alkalmazhatóságával.

Írta: Pallás Lilla hadnagy

Fotók: Pallás Lilla hadnagy és Bódi László őrvezető

Videó: Bódi László őrvezető