Hírek - Napi élet

Felderítőink karácsonyi dekorációval próbálnak ünnepi hangulatot teremteni egy miskolci kórházban, ahol több katonánk az Ünnepek alatt is szolgálatot teljesít majd. Alakulatunk ezzel is igyekszik hozzájárulni az egészségügyi dolgozók leterheltségének csökkentéséhez.

Tábori lelkészeink mondják el adventi üzenetüket az Ünnepek közeledtével.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál és az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezrednél tettek látogatást a Székesfehérváron települő Közép-európai Többnemzeti Hadosztály Parancsnokság (Headquarters Multinational Division-Centre, HQ MND-C) vezetői.

Tíz éve még semmi különös nem volt abban, ha felderítő katonák futottak az egri dombokon és hegyeken, hiszen a 24-es zászlóalj katonái naponta tréningeztek a környéken.

Vízi kiképzést tartott a felderítő ezred több különböző rendeltetésű felderítő alegység katonáinak, valamint az Acélkocka altiszti tanfolyam felderítő szakos hallgatóinak.

A felderítő ezred képzett oktatói tartottak sziklamászás és ereszkedés foglalkozást a Bükkben, melyen az ezred katonáin kívül az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred felderítői, valamint az Acélkocka altiszti tanfolyam felderítő szakosai is részt vettek.

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred állománya éleslövészet keretében gyakorolta a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett kézifegyverek kezelését Hajdúhadházon.

A jelenlegi járványügyi helyzettel kapcsolatos szigorítások miatt alegységparancsnokok, részlegvezetők és vezető altisztek körében tartotta meg éves értékelő és feladatszabó értekezletét a felderítő ezred parancsnoka 2020. március 10-én.

A tókerülő futóversenyen a felderítő ezred is indított csapatot, akik 2020. március 5-8. között felváltva teljesítették az összesen 196,5 kilométeres távot. A négynapos eseményen a résztvevők - Dr. Cserháti Andrea fhdgy., Fóri Zsolt tőrm., Kardos Péter tőrm., Szombati Zoltán tőrm. - naponta átlagosan 15-20 km-t futottak. Kardos Péter törzsőrmester...

További hírek

A jelenlegi járványügyi helyzettel kapcsolatos szigorítások miatt alegységparancsnokok, részlegvezetők és vezető altisztek körében tartotta meg éves értékelő és feladatszabó értekezletét a felderítő ezred parancsnoka 2020. március 10-én.

Magyar és német főtisztek látogattak vezérkari tanfolyam hallgatóiként február végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és a felderítő ezred helyőrségébe.