Kiképzés

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred búvárai a felszerelés és karbantartási ismereteiket elevenítették fel, illetve a búvárokat érintő egészségkárosító hatásokról és azok megelőzéséről tanultak.

Ejtőernyős gyakorlatot tartottak az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred mélységi felderítői a napokban, Hajdúhadházon. A kiképzésen nemcsak a felderítő katonák, hanem a törzs tagjai is gyakorolhatták a helikopterből ereszkedést.

A Pilótanélküli Felderítő Repülő Század mesteroperátorai az SUAV alaptanfolyam szakmai részét tartották a képzésen résztvevők számára.

Komplex képzésen vettek részt az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred mélységi felderítő és csapatfelderítő századának katonái a napokban. A "Vector 21" elnevezésű, lézeres távolságmérővel egybeépített, digitális binokuláris távcső használatáról a svájci gyártó cég munkatársa tartott angol nyelvű felkészítést.

Túlélési foglalkozáson vett részt az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred Mélységi Felderítő Százada. A debreceni katonák nemcsak az alapvető fortélyokat és praktikákat ismerték meg, hanem próbára tehették az alegységben nemrégiben rendszeresített, vadonatúj Ka-Bar késeket is.