A békéért futottak a felderítők

2019.02.19

2019. február 15-én az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái is csatlakoztak a CISM nemzetközi szervezet futórendezvényéhez.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire: CISM) 1948. február 18-án alakult, melynek évfordulóját minden évben az úgynevezett "Futás a békéért" eseménnyel ünnepli. A rendezvény során a tagországok katonái, honvédelmi alkalmazottai, valamint a honvéd sportegyesületek tagjai egy meghatározott futótávot teljesítenek világszerte több százezer társukkal együtt.

Az eseményhez természetesen a Felderítő Ezred is csatlakozott. Tizennyolc főtiszt, illetve tiszt, hetvenhét zászlós, illetve altiszt, valamint hetvenhét legénységi katona futott kötelékben 6 km-t. A 172 fős állomány összesen így 1032 km-t tett meg futásban Debrecenben, a Tócó-patak partja mentén, rendszeresített katonai egyenruhában. A futás során az állomány - lemaradt társaikat megvárva - 4 ütemű fekvőtámaszokat is végrehajtott.

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred a jövőben is törekedni fog arra, hogy a lehető legnagyobb létszámmal teljesítse a "CISM Day Run" futórendezvényt, mely nemcsak a katonák fizikai állapotának szinten tartására szolgál, hanem a békéért folyó küzdelemre való figyelemfelkeltés is egyben.


Írta: Pallás Lilla hdgy.

Fotók: Orbán Lajos ftőrm.