Bajba jutott állaton segítettek a felderítők

2021.04.22

A felderítő ezred katonái törött szárnyú madarat mentettek meg.

Major Miklós szakaszvezető, Dudás István tizedes és Kelemen Ákos közkatona Miskolcon vesznek részt a kórházi feladatokban: segítenek a beléptetésnél, részt vesznek a betegirányításban, raktározási és anyagmozgatási teendőket látnak el. Pihenő idejükben Lillafüreden kirándultak, amikor egy sérült egerészölyvre lettek figyelmesek, mely magatehetetlenül vergődött a földön. A katonák hamar megállapították, hogy a madárnak törött a szárnya és segítségre van szüksége, ezért azonnal bejelentették az esetet telefonon. Ezt követően a felderítők - az egyik helyi természetvédelmi egyesület tanácsára - a Miskolci Állatkertbe szállították a madarat, hogy az a lehető leggyorsabban szakszerű ellátást kaphasson.

Az egerészölyv Magyarországon védett madár, természetvédelmi értéke 25 ezer forint. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2012-ben az év madarának választotta.

Írta: Pallás Lilla hadnagy

Fotók: Kelemen Ákos közkatona


FRISSÍTÉS: Sajnos hiába tettek meg mindent katonáink és az állatkerti dolgozók, arról tájékoztattak bennünket, hogy az egerészölyv olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy már nem tudták megmenteni, és minden segítség ellenére elpusztult.