Évértékelő-feladatszabó értekezlet a felderítőknél

2020.03.17

A jelenlegi járványügyi helyzettel kapcsolatos szigorítások miatt alegységparancsnokok, részlegvezetők és vezető altisztek körében tartotta meg éves értékelő és feladatszabó értekezletét a felderítő ezred parancsnoka 2020. március 10-én.

Hajnal István ezredes, a felderítő ezred parancsnoka az ülés során először összefoglalta az ezred 2019. évre meghatározott fő feladatait és az év fő eseményeit. A tavalyi év kiemelt feladata volt többek között a Rejtett Portya szakharcászati gyakorlat, amely az ezred felderítő képességeinek fejlesztésére, valamint a rendszeresített felderítő eszközök éles bevetésére helyezte a hangsúlyt. A XIV. Szent Márton Nemzetközi Felderítő Versenyen pedig a magyar és a külföldi alakulatoktól delegált csapatok lőkészségének, ügyességének, fizikai felkészültségének, valamint tájékozódó képességének összemérése volt a cél. Az ezred fő feladatai között szerepelt továbbá a KFOR felderítő szakasz műveleti feladatokra történő felkészítése is. Az áttekintés után az ezredparancsnok értékelte a vezető szervek és az alegységek munkáját a tavalyi évre vonatkozóan.

Ezután Hajnal ezredes ismertette az idei évre meghatározott fő feladatokat és tervezett eseményeket, illetve az egyes szakterületekre vonatkozó elvárásait. Az értekezlet során az alakulat vezető állománya egyéb alapvető, lényeges kérdésekben is egyeztetett, valamint az egyes szakterületek jobban megismerhették egymás terveit a tárgyévre vonatkozóan, így megkönnyítve a további koordinációt, együttműködést.