Vezetői továbbképzés a felderítőknél

2020.02.06

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred vezető állománya éves összevonását tartotta 2020 januárjában, Mátraházán.

A kétnapos továbbképzés első napján Hajnal István ezredes, a felderítő ezred parancsnoka tartott rövid megnyitót, majd a századparancsnokok beszámoltak alegységeik 2019-ben végrehajtott feladatairól. A jelentéseket egy előzetes parancsnoki értékelés követte, majd délután az ezredparancsnok ismertette 2020. évi iránymutatását, elvárásait, valamint meghatározta az ezred éves kiképzési és egyéb fő feladatait.

A második napon az ezred tevékenységével kapcsolatos hosszútávú tervek ismertetésére került sor, majd pedig a vezetők teljesítményértékelése következett. A parancsnokok és főnökök egyéni konzultáció során szakfeladataikkal kapcsolatos kérdésekben is egyeztethettek.

Hajnal István ezredes, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred parancsnoka rendkívül fontosnak tartja a vezető állomány ilyenfajta összevonását, mert itt lehetőség van a napi feladatok terhe nélkül beszélni az éves célkitűzésekről és egyéb alapvető, lényeges kérdésekről, továbbá az egyes szakterületek is jobban megismerhetik egymás tevékenységét.

Írta és fotók: Pallás Lilla hadnagy