Ezredparancsnoki látogatás Koszovóban

2019.12.27

Hajnal István ezredes, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred parancsnoka a külszolgálatot teljesítő felderítőket látogatta meg.

A felderítő ezred katonái a világ több pontján, leginkább Koszovóban, Irakban, Afganisztánban, Bosznia-Hercegovinában és Afrika különböző országaiban teljesítenek szolgálatot. A bornemisszások parancsnoka, valamint megbízott vezénylőzászlósa ezúttal Koszovóba látogattak el, hogy az ott feladatot ellátó felderítő katonáknak munkáját megköszönjék, és megbizonyosodjanak a katonák jó élet- és munkakörülményeiről.

Hajnal István ezredes látogatásának első napján az MH KFOR kontingens parancsnokával, Farkas Gábor alezredessel találkozott, majd átadta neki a felderítő ezred emlékplakettjét. Ezt követően az ezredparancsnok ünnepélyesen átadta a felderítőknek az ezred zászlaját, majd állománygyűlés keretében összefoglalta az elmúlt időszakban végzett feladatokat, és ismertette a jövő év várható kihívásait. Végezetül átadta a felderítő szakasz parancsnokának, Szabó Imre hadnagynak a honvédelmi miniszter által adományozott szolgálati érdemjel bronz fokozatát.

A látogatás második napján Hajnal ezredes a KFOR ISR zászlóalj parancsnokával, valamint az egyik század osztrák parancsnokával találkozott, melynek során a KFOR misszió aktuális, a felderitő katonák számára is fontos kérdéseiről beszélgettek. Mindkét találkozó emléktárgyak átadásával zárult, továbbá Hajnal István ezredes egy rövid bejegyzést írt az ISR zászlóalj vendégkönyvébe.

Írta: Pallás Lilla hdgy.

Fotók: Kozák Piroska szds.