Katonás osztálykirándulás

2021.06.18

A felderítő ezred különleges programmal készült az általános iskolásoknak.

Nagy meglepetésben volt részük a Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 6. B osztályos diákjainak, mikor megtudták, hogy osztályirándulásuk nem múzeumi és állatkerti látogatással fog telni. Kitörő lelkesedéssel fogadták a hírt, hogy ezúttal az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred Mélységi Felderítő Század katonái által megszervezett programsorozaton vehetnek részt.

A nem mindennapi megmérettetésen a gyerekek elsajátították a térképolvasás alapvető lépéseit, valamint leckét kaptak sebkötözésből és csomózásból is. Néhány feladat állóképességet is követelt tőlük, és a legtöbbet egy csapatként, összedolgozva lehetett csak teljesíteni.

Az osztályfőnökük, Szabóné Papp Lívia Tünde elmondta, hogy a gyermekek minden percét nagyon élvezték az eseménynek, és miután hazaértek, csillogó szemekkel számoltak be szüleiknek az aznap történtekről, bemutatva nekik az ott tanultakat. A programot Radóczi Ferenc törzsőrmester vezetésével Pénzeli István őrmester és Dobai Axel tizedes bonyolította le. Radóczi törzsőrmester elmondta, hogy a gyermekek hatalmas elszántsággal vetették bele magukat a feladatokba, és korukat meghazudtoló ügyességgel teljesítették azokat. "Nagy öröm volt számunkra, hogy egy ilyen lelkes csapat bepillanthatott a katonai hivatás szépségeibe, és adhattunk valami különlegeset azoknak, akik a jövőnk nemzedékét jelentik." - mondta a törzsőrmester.

Írta: Radóczi Ferenc törzsőrmester

Fotók: Szabóné Papp Lívia Tünde