Örülnek, ha mosolyt csalhatnak a gyerekek arcára

2020.07.20

A felderítő ezred katonái nyári gyermektáborban tartottak bemutatót, hogy így szerezzenek örömet a leukémiával és egyéb betegségekkel küzdő kicsiknek.

A felderítő ezred - a tavalyi évhez hasonlóan - idén újra meghívást kapott a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítványtól, hogy a Bogácson táborozó, leukémiával és egyéb betegségekkel küzdő, részben gyógyult gyermekek részére tartson bemutatót. Az ezred katonái ismét örömmel teljesítették a kérést, és látványos közelharcbemutatóval készültek a táborozóknak és szüleiknek. A műsort követően a gyerekek maguk is kipróbálhatták a különböző fogásokat, természetesen játékos formában. A kicsik nagyon élvezték az interaktív foglalkozást, melyet követően sor került egyes felderítő eszközök és fegyverek bemutatójára is. Mindenki érdeklődve nézegette a kiállított felszerelést, a leglelkesebbek pedig álcaruhába is beöltöztek. A gyerekek élvezettel próbálgatták a gombokat a Rába teherautóban is.

Hadi Attila alezredes, a felderítő ezred parancsnokhelyettese idén is kiemelt szeretettel foglalkozott az esemény szervezésével, és személyesen köszöntötte a táborozókat a helyszínen. Kiemelte, hogy az elmúlt időszak járványügyi szigorításai miatt sokáig kérdéses volt a katonák részvétele a táborban, de nagy örömére a közelmúlt enyhítéseinek köszönhetően el tudták fogadni a meghívást. A parancsnokhelyettes elismeréssel beszélt arról is, hogy a tábort szervező alapítvány nemrég az egyik bajtársuk beteg gyermekének és családjának is segítséget nyújtott.

A katonák a bemutató megtartásán kívül tárgyi ajándékokkal is kedveskedtek a gyerkőcöknek. A nyári tábor szervezői hálából egy könnyed ebéddel lepték meg a felderítőket, akik - bár csupán a gyermekek mosolya miatt mentek - jólesően fogyasztották el az ételt és a frissítő üdítőket.

A kicsik kitartása és szűntelen vidámsága példaértékű lehet mindenki számára. A katonák a szívükbe zárták a bogácsi élményeket, és délután a viszontlátás ígéretével búcsúztak a gyermekektől és szüleiktől.

Írta és fotók: Pallás Lilla hadnagy