Repülésbiztonsági szakmai nap a felderítőknél

2020.02.04

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred tartotta a Magyar Honvédség idei év első repülésbiztonsági szakmai napját.

A rendezvény célja az volt, hogy a repülésbiztonsági szakterület elöljárói, a felderítő ezred pilóta nélküli légijárművet üzemeltető és ejtőernyős beosztású honvédei, valamint más alakulatok repülésbiztonsági szakterületen tevékenykedő katonái megoszthassák egymással tapasztalataikat szakmai kérdésekben.

Az eseményt Hajnal István ezredes, a felderítő ezred parancsnoka nyitotta meg, majd az ezred 2019. évi repülésbiztonsági helyzetéről jelentett. Ezt követően a résztvevők a tavalyi év során bekövetkezett repülő eseményekről, repülésbiztonsági kockázatokról és ezek kiküszöbölésének helyzetéről hallhattak beszámolót. A katonák két esetfeldolgozó előadáson keresztül ismerhették meg bizonyos repülő események körülményeit, így gyakorlati példa segítségével mélyíthették tudásukat. A rendezvény a 2020. évre tervezett feladatok repülésbiztonsági vonatkozásainak ismertetésével zárult.

Az eseményen részt vett Túróczi Zoltán ezredes, az MHP Repülésbiztonsági Főnökség főnöke, Somogyi Zoltán ezredes, a HM Közigazgatási Államtitkári Titkárság Állami Légiközlekedési Balesetvizsgáló Osztály osztályvezetője, valamint Lázár Béla ezredes, a HM Állami Légügyi Főosztály Repülésfelügyeleti Osztály osztályvezetője is.

Írta és fotók: Pallás Lilla hadnagy