Ünnepélyes parancsnoki átadás-átvétel a felderítőknél

2019.06.28

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred parancsnoka, Hajnal István ezredes 2019. június 28-án, ünnepélyes keretek között átvette a parancsnokságot Hadi Attila alezredes, megbízott parancsnoktól.

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred 2018. január 1-jén alakult meg, amikor a Magyar Honvédség Katonai Egységes Felderítő Rendszer részét képező felderítő zászlóalj önálló szervezeti elem lett MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred néven. A Magyar Honvédségnek jelenleg ez az egyetlen felderítő alakulata.

Hajnal István ezredes egy egyéves külföldi tanfolyam sikeres elvégzését követően tért haza csapatához, ahol távollétében Hadi Attila alezredes, megbízott parancsnok látta el az alakulat vezetői feladatait. Hadi alezredes az átadást követően nem fog távozni az alakulattól, hanem eredeti beosztásában, parancsnokhelyettesként folytatja munkáját.

Az eseményen a Csapatzászló ünnepélyes átadására is sor került, melyet az átvevő parancsnok a hagyományoknak megfelelően háromszor meglengetett. A csapatzászló a hazához, a nemzethez, az eskühöz és a csapathoz való kitartó hűség, valamint a bátorság, a katonai becsület és a bajtársiasság katonai hagyományokban gyökerező jelképe, a katonai szervezet önmagát megtestesítő szimbóluma.

Az esemény során mind az átadó, mind az átvevő parancsnok ünnepi beszédet mondott, illetve Dominek Attila ezredes, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, Felderítő Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettese is köszöntötte a résztvevőket. A rendezvény végén az ezred zenekari kísérettel díszmenetet hajtott végre.

Írta: Pallás Lilla hdgy.

Fotók: Bódi László őrv.